خرید و قیمت برنج قهوه ای ⚡[ تیر 1402 ]
برنج قهوه ای
با خرید برنج قهوه ای که نام دیگری همچون برنج سبوس دار را به خود اختصاص داده، متوجه می شوید که دارای پوسته بوده و فرق آن با برنج سفید، همین است. این برنج رنگ کدرتری نسبت به برنج سفید دارد و رنگ آن سفید مایل به قرمز یا قهوه ای است. برنجی که از زمین کشاورزی برداشت شده را با آب یا بخار داغ حرارت می دهند و بعد از این کار پوسته آن را جدا می کنند. به این برنج، برنج قهوه ای می گویند.
اگر بخواهیم تفاوت این برنج را با برنج سفید بررسی کنیم، باید بگوییم در برنج قهوه ای، فقط لایه های اول آن برداشته شده و لایه های دیگر حذف نمی گردند.پوسته برنج (شلتوک) از سه لایه تشکیل شده است. برای تولید برنج قهوه ای، لایه نخست برداشته شده و دو لایه دیگر باقی می مانند.
با توجه به اینکه این برنج از پوسته برخوردار می باشد؛ بنابراین خواص بیشتری داشته و مصرف کنندگان را در وضعیت بهتری از سلامتی قرار خواهد داد. در ادامه 0 تا 100 برنج قهوه ای را برسی می کنیم!
تفاوت برنج قهوه ای و برنج سفید
برنج قهوه ای که دارای رنگ قهوه ای روشن است؛ در مقایسه با برنج سفیدی مثل برنج بینام، دارای تفاوت هایی است. اولین فرق این دو محصول را در بخش گذشته بررسی کردیم؛ اما این تفاوت به همین یک مورد ختم نمی شود. اختلاف های دیگری را نیز می توان میان این دو محصول پیدا کرد. در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:
برنج فیبردار
برنج قهوه ای از فیبر بیشتری برخوردار بوده و میزان فیبر موجود در آن نسبت به برنج قهوه ای، 2 برابر بیشتر است. بنابراین افرادی که به دنبال یک رژیم غذایی فیبردار هستند؛ می توانند این برنج را مصرف نموده و از تاثیرات آن بهره مند گردند.
حاوی آمینو اسیدهای ضروری
در این برنج، علاوه بر مواد معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان، آمینواسیدهای ضروری و بیشتری را می توان جستجو کرد. این در حالی است که در برنج های سفید مانند برنج هاشمی، این ترکیبات یا وجود نداشته و یا میزان این ترکیبات کمتر است.
شاخص گلوکز کمتر
در برنج قهوه ای، شاخص گلوکز کمتر است که البته این یک مزیت برای این محصول محسوب می شود. این شاخص را می توان با عدد 55 ارزیابی کرد. این شاخص به ما می گوید کربوهیدرات موجود در این برنج در مقایسه با برنج سفیدی مثل برنج فجر، دیرتر تبدیل به قند شده و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
برنج قهوه ای موثر در ثبات وزن
تحقیقات نشان داده برنج قهوه ای تاثیر مشهودی در کاهش و ثبات وزن دارد. بنابراین برای داشتن یک اندام ایده آل و جلوگیری از چاقی و امراض وابسته به آن می توان از این محصول کمک گرفت.
مناسب برای بیماران دیابتی و مبتلا به امراض قلبی
با توجه به اینکه برنج قهوه ای، فرآیند تبدیل گلوکز به قند را کاهش می دهد، به همین دلیل گزینه بهتری برای بیماران دیابتی و مبتلایان به امراض قلبی می باشد.
نیاز به جویدن بیشتر
این برنج در مقایسه با برنج سفید، هم عطر و طعم دلپذیرتری داشته و هم نیاز به جویدن بیشتری دارد. با توجه به اینکه پوسته آن از برنج جدا نشده، به همین دلیل باید آن را بیشتر جوید تا فرآیند هضم آن نیز به خوبی صورت گیرد.
طبیعی بودن
با توجه به اینکه برنج قهوه ای در مقایسه با برنج سفیدی مثل برنج سرلاشه، کمتر فرآوری می شود؛ به همین دلیل سالم تر است و از ارزش غذایی بالاتر برخوردار می باشد.
آنچه باعث شده تا این برنج نسبت به برنج سفید، باارزش تر باشد؛ فقط پوسته متعلق به آن نیست؛ بلکه سبوس و جوانه موجود در آن نیز باعث این تمایز شده است. همزمان با جدا شدن لایه های مختلف از برنج سفید، برخی از مواد مغذی موجود در آن نیز حذف می شوند؛ اما برنج قهوه ای این مواد را در خود حفظ کرده و به همین جهت از لحاظ تغذیه ای، برتر است. در این برنج انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی وجود داشته و نیاز بدن را به خوبی تامین خواهند کرد.
میزان مصرف برنج قهوه ای
برنج قهوه ای که در دسته بهترین برنج های مصرفی قرار دارد، دارای میزان مجاز مصرف می باشد. به این معنا که هفتگی باید چند بار این برنج را مورد مصرف قرار داد. به طور معمول می توان این برنج را 2 بار در هفته مصرف نمود. اگر این محصول همراه با غلات دیگر نظیر گندم کامل و جو مصرف گردد؛ فواید بیشتری را برای مصرف کنندگان به ارمغان خواهد آورد. یکی از فواید ناشی از آن، کاهش خطر ابتلا به دیابت کی باشد.
بررسی های دیگر حاکی از آن است که می توان برنج قهوه ای را به میزان 3 الی 4 بار در هفته نیز مصرف نمود. اما نباید این میزان مصرف را افزایش داد. اگر می پرسید چرا؟ خواهیم گفت که برنج قهوه ای، احساس سیری کامل در معده به وجود آورده و این احساس تا ساعت ها بعد از خوردن آن ادامه دارد. در نتیجه معده، پذیرای مواد غذایی دیگر نخواهد بود. به دنبال آن فرد با توجه به همین احساس سیری، مواد غذایی دیگری که می تواند برای بدن او مفید باشد را مصرف نکرده و در نتیجه دچار کمبود مواد معدنی از جمله کلسیم خواهد شد.
ترکیبات برنج قهوه ای
برنج قهوه ای از ترکیبات فراوانی برخوردار می باشد. ترکیباتی که جذب بدن شده و نیاز روزانه آن را به بهترین نحو تامین خواهند کرد.
وزارت کشاورزی آمریکا در 195 گرم برنج قهوه ای دانه متوسط پخته شده ترکیبات زیر را شناسایی کرده است:
Calories (کالری): 218
Fat (چربی): 1.6g
Sodium (سدیم): 2mg
Carbohydrates (کربوهیدرات): 45.8g
Fiber (فیبر): 3.5g
Sugars (شکر): 0g
Protein (پروتئین): 4.5g
Magnesium (منیزیم): 85.8mg
برنج قهوه ای، بهترین ماده غذایی و فاقد گلوتن
امروزه بسیاری از افراد که دنباله رو رژیم غذایی سالم و بدون عوارض هستند؛ مواد غذایی فاقد گلوتن را انتخاب می کنند. یکی از دلایل این انتخاب، حساسیت و واکنش پذیری نسبت به گلوتن است. این واکنش از سطوح خفیف تا شدید را در بر می گیرد.
برای مثال برخی از افراد با خوردن مواد غذایی دارای گلوتن دارای احساساتی مانند نفخ، اسهال، استفراغ و درد در ناحیه معده می شوند، به همین دلیل ترجیح می دهند که ماده غذایی بدون گلوتن را مصرف کنند. برنج قهوه ای از جمله برنج هایی است که ضمن فواید بسیار، بدون گلوتن است.
بنابراین کسانی که واکنش پذیر هستند؛ می توانند با مصرف این ماده غذایی بدون عوارض، از مشکلات مربوط به دستگاه گوارش در امان بمانند.
خواص برنج قهوه ای
برنج قهوه ای با توجه به برخورداری از ترکیبات مغذی و سودمند، فواید و خواص زیادی را به بدن می رساند. در ادامه به بررسی فواید برنج قهوه ای خواهیم پرداخت:
مقابله با فراموشی و آلزایمر
اسید گاما موجود در برنج قهوه ای، آن را تبدیل به یک ماده موثر برای جلوگیری از آلزایمر نموده است. این اسید به مقدار زیاد در این برنج وجود داشته و عملکرد مغز را افزایش می دهد. آنزیم های مضر توسط این اسید از بین رفته و در نتیجه اختلالات مغزی مثل آلزایمر رخ نخواهد داد. به جز آن، اختلالات دیگر مانند جنون نیز اتفاق نمی افتد.
خنثی سازی رادیکال های آزاد
فعالیت رادیکال های آزاد باعث بروز اختلالات و بیماری های بسیار در بدن خواهد شد، اما برنج قهوه ای با برخورداری از قوی ترین آنتی اکسیدان ها، فعالیت رادیکال ها را خنثی نموده و صدمات مربوط به آن را نیز مهار می سازد. یکی از آنتی اکسیدان های قوی در این برنج، سوبر اکسید دیسیوتاز نام دارد. این آنزیم باعث حفاظت از سلول ها شده و آنها را از اکسیداسیون، مصون نگه می دارد. امراض قلبی از جمله بیماری هایی هستند که در اثر اکسیداسیون رخ می دهند. خوشبختانه برنج قهوه ای ضمن کنترل اکسیداسیون، جلوی وقوع این امراض را می گیرد.
جلوگیری از چاقی و اضافه وزن
گلوکز موجود در این برنج باعث افزایش چربی های مفید بدن شده و چربی های مضر را نیز کاهش خواهد داد. یکی از ترکیباتی که باعث این اتفاق خواهد شد؛ منگنز است. گلوتاتیون پروکسیداز باعث افزایش فعالیت های آنتی اکسیدانی بدن شده و در نهایت سطح کلسترول را افزایش می دهد. منظور از آن، کلسترول مفید است که هیچ مانعی برای کاهش وزن نیست. در نتیجه افراد با مصرف برنج قهوه ای می توانند لاغری و وزن نرمال را تجربه کنند.
عملکرد بهتر دستگاه گوارش
این برنج سرشار از فیبر است. فیبر، اثرات مختلفی بر روی بدن دارد. یکی از اثرات مربوط به آن، بهبود عملکرد روده است. همچنین رطوبت و اسید توسط این برنج دفع شده و جذب روده و معده نخواهند شد. به دنبال آن بیماری هایی مثل یبوست از بدن دفع شده و ناهنجاری های دیگر مانند کولیت نیز اتفاق نمی افتند. با افزودن این برنج به وعده غذایی روزانه خود می توانید یک رژیم سالم و موثر را پشت سر بگذارید.
پیشگیری از امراض قلبی
برنج قهوه ای سرشار از سلنیوم است. سلنیوم نه تنها قلب را تحت تاثیر قرار داده و عملکرد آن را بهبود می بخشد؛ بلکه تاثیرات دیگری را نیز به دنبال خواهد داشت. با تجمع پلاک ها، شریان های قلب مسدود شده و این انسداد توسط سلنیوم موجود در این برنج برطرف خواهد شد. در نتیجه ناهنجاری هایی مثل بیماری های قلبی عروقی و فشار خون رخ نخواهند داد. در حقیقت دانه های برنج قهوه ای دارای بافتی ویژه در اطراف خود می باشد. همین بافت باعث کاهش فشار خون و ناراحتی های مربوط به آن خواهد شد.
مهار استرس
روزانه افراد با استرس های زیادی دست و پنجه نرم می کنند. این استرس می تواند علاوه بر تاثیر منفی روی روان فرد، وضعیت جسمانی او را نیز تحت الشعاع قرار داده و روی آن تاثیر منفی بگذارد. اما برنج قهوه ای در کاهش این اختلالات موثر بوده و به مهار استرس می پردازد.
بیش از همه افراد، این بانوان شیرده هستند که در معرض استرس قرار دارند. استرس از مادر به کودک انتقال یافته و روی او اثر بد می گذارد. بنابراین ضروری است که همه مادران شیرده برنج قهوه ای مصرف کنند. این برنج باعث افزایش توان بدن در مبارزه با بیماری های روحی و روانی نظیر استرس شده و بانوان شیرده را در وضعیت روانی مناسبی قرار خواهد داد.
کنترل و کاهش کلسترول
یکی از مواد موثر موجود در برنج قهوه ای، روغن طبیعی است. این روغن باعث افزایش کلسترول مثبت خون شده و روی متابولیسم گلوکز و چربی، اثر می گذارد. علاوه براین مصرف برنج قهوه ای نیز می تواند روی کاهش چربی کبد موثر باشد و احتمال بروز سنگ صفرا را کاهش دهد. لذا افرادی که دارای کبد چرب بوده و به دنبال راهی برای رهایی از آن می گردند؛ می توانند با مصرف برنج قهوه ای، خود را از این وضعیت نجات دهند.
پیشگیری از سرطان
فیبر و آنتی اکسیدان های موجود در این برنج دارای اثرات محرز در بدن می باشند. یکی از اثرات مربوط به آنها، پیشگیری از انواع سرطان هاست. برنج قهوه ای از جمله محصولاتی است که انواع سرطان مانند سرطان خون، سرطان روده و سرطان پستان را مهار نموده و به پیشگیری از آنها می پردازد.
فیبر موجود در این برنج باعث دور شدن سموم از دیواره روده شده و آنها را کاملا از بین خواهد برد. اجزای فنولی موجود در برنج قهوه ای نیز مانع از تکثیر سلول های سرطانی شده و دارای اثر بازدارنده می باشند. از اجزای فنولی متعلق به برنج قهوه ای می توان به این موارد اشاره کرد: کفیک اسید، تریسین و فرولیک اسید.
عملکرد موثر سیستم عصبی
در برنج قهوه ای انواع مواد معدنی مانند منیزیم و منگنز را می توان یافت. همچنین در این محصول، ویتامین B وجود دارد که تمامی این مواد و ویتامین ها به کمک هم متابولسیم مغز را سرعت بخشیده و سیسنم اعصاب و ماهیچه را تنظیم می سازند. به دنبال آن، کلسیم به طور ناگهانی افزایش نیافته و سلول های عصبی نیز تحت تاثیر آن قرار نخواهند گرفت.
همچنین با وجود این مواد، انقباض ماهیچه رخ نداده و ماهیچه ها به خوبی حفظ خواهند شد. باید افزود علاوه بر ویتامین B، ویتامین E نیز در این برنج وجود دارد که آسیب های اکسیداتیو را به حداقل رسانده و مانع از ظهور بیماری ها خواهد شد.
جلوگیری از اختلالات روانی شایع مانند افسردگی
آمینو اسیدهای مهم موجود در این برنج باعث اثربخشی مثبت آن در زمینه درمان افسردگی شده اند. همچنین این آمینو اسید نقش بازدارنده داشته و در پیشگیری از اختلالات روانی نیز موثر می باشند. گلیسیرین و گلوتامین از جمله آمینو اسیدهایی اند که اختلالاتی مانند افسردگی، اضطراب و استرس را کاهش داده و مثل یک آرام بخش عمل می کنند.
تقویت سیستم دفاعی بدن
این برنج با برخورداری از مواد و ترکیبات گوناگون، بدن را به طور کامل تغذیه نموده و عفونت ها را نیز کاهش می دهد. به دنبال آن بدن با سیستم دفاعی قوی تری روبرو شده و دیگر پذیرای بیماری های گوناگون نخواهد بود.
درمان مشکلاتی مانند کم خوابی
وجود منبع هورمون خواب در برنج قهوه ای سبب اثربخشی آن در زمینه درمان بی خوابی و کم خوابی شده است. این منبع طبیعی نه تنها چرخه خواب را بهبود می بخشد؛ بلکه اعصاب را در وضعیت استراحت قرار داده و بر کیفیت نهایی خواب می افزاید.
تقویت استخوان ها
منیزیم و کلسیم، هر دو از ترکیبات غنی اند که به مقدار قابل توجه در برنج قهوه ای وجود دارند. این ترکیبات، استخوان را تحت تاثیر قرار داده و استخوان هایی سالم، بدون پوکی و ورم را برای همه به ارمغان می آورند. در نتیجه حتی افزایش وزن هم باعث پوکی استخوان و شکستگی های پیاپی دست و پا نخواهد شد.
بهبود دیابت
آنچه باعث شده تا برنج قهوه ای منجر به بهبود بیماری دیابت شود، شاخص گلیسمیک موجود در آن است. این شاخص که بسیار پایین است؛ مقاومت انسولین را به حداقل رسانده و قند خون را ثابت نگه میدارد.
مزایای استفاده از برنج قهوهای
این نوع برنج در پیشگیری از بیماریهای مختلف موثر است.
• مصرف مقدار کمی از این محصول سبب سیر شدن فرد میگردد این امر به دلیل فیبر موجود در برنج قهوهای میباشد.
• افزایش چربی سوزی و کاهش وزن از جمله مزایای مهم استفاده این محصول به شمار میروند.
• استفاده از برنج قهوهای مانع از بروز یبوست در بزرگسالان، کودکان و… میگردد.
• این برنج گزینه مناسبی جهت افرادی که دچار بیماری آسم و تنگی نفس هستند محسوب میشود.
• آنتی اکسیدانهای تقویت کننده، ویتامینهای E و C موجود در برنج قهوه ای نقش مثبتی در بهبود این افراد ایفا میکنند.
مزایای بینظیر این برنج سبب شده است که این سوال برای برخی افراد به وجود آید که برنج قهوه ای را از کجا بخریم؟ مراجعه به فروشگاه های معتبر می توانید این برنج را خریداری کنید. در ابتدای این صفحه سه فروشگاه دیجیکالا و باسلام را قرار دادیم تا خرید برنج قهوه ای را از سایت های معتبری انجام دهید.
نگهداری برنج قهوه ای
این محصول از اسیدهای چرب ضروری برخوردار است. بنابراین شما میتوانید بعد از خرید برنج قهوه ای، آن را بین شش تا هشت ماه نگهداری کنید. زیرا پس از گذشت این مدت برنج ارزش اولیه خود را از دست میدهد.
هنگامیکه میگوییم برنج قهوهای باید به طور مستمر و مدام مصرف شود، میانگین آن باید در هفته سه یا چهار بار باشد. لازم است تغییر مصرف از برنج سفید به برنج قهوهای به مرور و طی مدت زمان مشخصی صورت گیرد.
انواع روشهای پخت برنج قهوه ای
طرز تهیه و پخت برنج قهوه ای چیست و با برنج های دیگر چه فرقی دارد؟
مانند همه برنج ها آن را می توان به دو شکل آبکشی و کته درست کرد.
- فقط باید از آب بیشتری استفاده کنید.
- بهتر است به صورت کته پخت شود.
- ظرفی بزرگتر در نظر بگیرید چون حجم برنج قهوه ای 2 تا 3 برابر بعد از پخت می شود.
پخت برنج قهوه ای به روش کته
برای پخت برنج قهوه ای کته میتوانید ویدیو زیر را ببینید یا آموزش جامع و سریع پخت برنج کته را مشاهده نمایید!
پخت برنج قهوه ای به روش آبکشی
برای پخت برنج قهوه ای آبکشی میتوانید ویدیو زیر را ببینید یا آموزش جامع و سریع طرز تهیه برنج آبکش را مشاهده نمایید!
سوالات متداول
قیمت روز 1402 برنج قهوه ای چقدر است؟
قیمت روز برنج قهوه ای را می توانید از همین مطلب ببینید که به صورت آنلاین آپدیت می شود. همچنین می توانید از فروشگاه نماشون قیمت را ببینید.
انواع برنج قهوه ای را نام ببرید؟
برنج قهوه ای را میتوان از هر برنج سفیدی تولید کرد مانند برنج هاشمی، برنج بینام، برنج فجر، برنج طارم هاشمی، برنج سرلاشه، برنج نیم دانه و …
تفاوت پخت برنج قهوه ای با برنج سفید در چیست؟
فقط باید از آب بیشتری استفاده کنید. بهتر است به صورت کته پخت شود. ظرفی بزرگتر در نظر بگیرید چون حجم برنج قهوه ای 2 تا 3 برابر بعد از پخت می شود.
سلام
آیا این برنج زودتر از برنج های سفید خراب می شود؟
سلام وقت بخیر
بله
بهتر است در جای خشک و خنک نگهداری شود.
آیا برنج قهوه ای برای سنگ صفرا خوبه؟
بله این برنج دارای ترکیبات آنتوسیانین و چربی های بد خون را خنثی می کند و مانع ایجاد سنگ صفرا می شود.